torsdag 24 januari 2013

Skogssnäppa och Berglärkor...

Efter ett nytt fågel fynd i Torslandaviken, var jag tvungen att åka dit...

Denna gången var det den halvstora vadaren Skogssnäppan som synts till i en av dammarna...Dammen värms upp av vatten från raffinaderiet precis jämte... Därför slipper den isen som annars ligger tjock runt området...

Vi var ett litet gäng på plats som inte bara fick se Skogssnäppan utan också den skygga och hemliga vattenrallen...Den smög försiktigt fram ur vassen tills en häger kom och skrämde in den igen...Jobbigt att vara så nervös och rädd för allt....

Jag åkte bort en sväng till muddret där jag för första gången i historien lyckades att få se några fåglar...Jag fick ännu ett kryss genom Gråsiskan som var där...Nöjd med detta tittar jag upp från tuben och ser till min förvåning att bara några meter i från mig sitter fem Berglärkor...Vad är oddset för det???

Jag hann även med att se både Sparvhök, Ormvråk och Sävsparv innan jag var färdig för dagen...

Skogssnäppa...

Gråsiska...

Berglärka...


Ormvråken...

Sparvhök...


Inga kommentarer: