söndag 12 maj 2013

Kvismaren...

Igår morse klockan 05:00 körde jag i väg mot Närke och Kvismarens naturreservat...

När jag kom fram blåste det ganska kallt men solen sken...Jag parkerade vid Öbykulle och gick på upptäcktsfärd mellan dom olika fågeltornen..Det var ett väldigt stort område med många åkrar runt om sjöarna och vassfälten...I och med att jag skulle sova över behövde jag inte stressa runt utan tog det lugnt..

Det fanns massa olika fåglar och kameran gick varm speciellt när det dök upp tre Lärkfalkar som jagade över ängarna...

När magen kurrade för mycket fick jag åka till Mellösa som låg en liten bit där ifrån, för att få lite varm mat...

Väl tillbaka fortsatte skådandet fram till solnedgången och då spelade både Enkelbeckasinen och Rördromen...

På väg tillbaka till parkeringen hade jag den extrema turen att få se två bävrar som tog en simtur...Hur overkligt var inte det??? Dom är ju jätteskygga så det var en riktig jackpott...

Natten tillbringade jag i bilen och sömnen blev väl sådär och jag var lite små stel när jag vaknade i morse...

Idag fick jag ett skönt möte med en snok och med en skogsödla...Det blev en hel del bra bilder och spännande naturupplevelser, även om det bara blev ett nytt fågelkryss...Men bävrarna gjorde det så himla värt det...

Brun Kärrhök

Tornfalk med jaktlycka

Sävsångare

Lärkfalk

Bävrar i solnedgång

Rysjöns fågeltorn

Bävern vågar sig upp på land

Bäver

Solen går ner

Skogsduva

Backsvalor

Snok

Skogsödla

Lärkfalk

Inga kommentarer: