tisdag 17 december 2013

Snösiska och Trädlärka

Jag har varit på spaning efter en Trädlärka i Torslanda...

Den skall hålla till mellan golfbanan och Renaults biluppställning... Knäpp som man är så var jag där en snabbis både i lördags och i söndags...Det gick ju inte så där jättebra...Jag såg en snabb glimt av den i lördags, men för snabb för att det skall kännas rätt att kryssa den...I söndags såg jag inte något alls vilket är ganska trist...Så i dag när vädret skulle vara förhållandevis bra var jag liksom tvungen att flexa ut och åka dit igen...

Det gjorde jag helt rätt i...Den var där och jag fick se den, även om den flög iväg när jag kom för nära...Men ett nytt kryss blev det...

Nu kunde jag släppa den och koncentrera mig på det andra potentiella krysset som ska finnas i området...Snösiskan...

Den är inte helt lätt att identifiera för den kan vara väldigt lik Gråsiskan som den hänger med...Vid det så kallade muddret ( som skall bli en vadarsjö med fågeltorn och gömsle ) var det en stor flock med gråsiskor...Det var bara att smyga fram och titta igenom den och där var faktiskt två Snösiskor...Dom stack ut i sin mycket vitare färg och jag kände mig mycket nöjd med mig själv...

Gråsiska

Gråsiskor

Grå och Snösiska

Snösiska

Inga kommentarer: