måndag 21 april 2014

Påsk-skådning....

Det har allt blivit lite fågelskådning i påsk...Först på självaste aftonen med Freddy, vi var ute i sex timmar och jagade efter Stäpphök...Tyvärr fick vi inte se den, som närmast var vi några minuter med bilen från fältet den flög över och sen försvann helt...Jag tror man kan säga att vi finkammade hela Hisingen förgäves...Men men, det är ju så det blir i bland...

I dag åkte jag tillbaka till Getterön med förhoppningen att få någon bild av den Rödhalsade gåsen, som jag såg på långt håll sist jag var där...Efter ungefär en timmes väntande på att den skulle komma fram bakom vassen fick jag se den på riktigt bra avstånd...När man ser den på bild kan man inte tro att den kan gömma sig så väl i en flock vitkindade gäss, men det kan den...

Jag passade också på att se hur det går för Pungmesarna nere i Falkenberg...Dom är väldigt duktiga på att bygga även om det inte riktigt liknar en pung ännu...

Skedand

Rödhalsad gås


Tillsammans med dom vitkindade

En pung blir till

Pungmes


Inga kommentarer: