söndag 11 oktober 2015

Kryss nummer 300...

Igår fick jag mitt efterlängtade 300 kryss. Så nu är jag med i 300 klubben på riktigt... WOOOHOOO!!!

Kryss 299 fick jag förra fredagen ute vid kråkudden när en efterlängtad storlabb flög förbi. Jag skådade vidare i några timmar och hoppades att få ytterligare ett kryss, men det var nog inte meningen att det skulle bli där och då...

Igår däremot kom det, fast det satt långt inne. Det hade varit rapporter om fjällgås vid Vendelsjön utanför Uppsala så dit åkte jag. Väl uppe i fågeltornet visade det sig att sjön var i stort sätt tom. Fast efter några minuter på plats kom en annan skådade (som bott i Göteborg tidigare och numera bodde i Uppsala) till undsättning. Han hade sett alla gässen bli uppskrämda av en jägare som sköt en gräsand i sjön och bland dom hade även fjällgässen varit. Så vi bestämde oss för att leta på åkrarna i området.

Det var bara det att när vi kört ungefär 200 meter kom flera hundra gäss tillbaka mot sjön och landade. Snabb tillbaka till tornet bara för att konstatera att dom låg på andra sidan sjön. Efter lite körande och spanande i våra tubar såg vi att fjällgässen inte var där. Så vi drog vidare runt åkrarna i området. Tyvärr resultatlöst. Till slut såg vi en flock flygande förbi på ganska långt avstånd och i den var fem mindre gäss som skulle kunna vara fjällisarna men avståndet var för långt för att kunna säga säkert..

Min skådarhjälp var tvungen att ge upp och åka hem. Lite uppgivet tänkte jag att jag åker tillbaka till tornet och kollar en sista gång... och då låg dom där i vattnet. Vilken glädje!!!!

Som jag har jobbat för detta. Åtskilliga timmar i fält i både snö, regn och stekande sol och många många mil i bilen. Med facit i hand kan jag bara säga att det har varit så himla värt det och jag känner mig väldigt stolt. På kvällen gick jag och Stina på restaurang och firade med att skåla och äta god mat.


Inga kommentarer: