torsdag 19 maj 2016

Öland ännu en gång...

Då har jag varit på Öland ännu en helg. Men till skillnad från tidigare år så fick jag tyvärr inget nytt kryss denna gången. Det fina vädret som vi njutit av har gjort att långflyttarna inte har haft något behov av att ta skydd från regn och rusk. Men det är ju inte lätt att veta när man planerar en resa. 
Det fanns trots allt en hel del olika fåglar i markerna. Jag lyckades att få se 111 olika arter och av dom var 40 nya års kryss.Vilket kändes mycket bra. Dom roligaste denna gången var fjällpipare, aftonfalk, gulhämpling och brednäbbad simsnäppa.Vilka jag bara lyckats att se en gång innan. Får hoppas på fler rariteter när jag åker dit till hösten.

Brun kärrhök 

Fjällpipare

Brushanar

Halsbandsflugsnappare

Sånglärka i morgonsolen

Skärfläcka

Mindre flugsnappare

Trädgårdssångare

Dovhjortar

Havsörn, såg först ut som det var en gam. Men tyvärr inte.

Aftonfalk

Ängshök

Gulhämpling

Inga kommentarer: