fredag 8 december 2017

Klykstjärtad Stormsvala...

Stormvarning över Kattegatt betyder för en fågelskådare som mig, ta ledigt och stå vid havet med kikare när solen går upp. Detta var precis vad jag gjorde i dag. Det blåste på riktigt friskt ute vid kråkudden i morse med vindbyar upp mot 21 m/s. Då är man ganska nöjd att man stoppade i sig dom där extra chipsen, så man står stadigt och inte blåser omkull. Jag hade en liten önskedröm om ett nytt livskryss och kanske ett årskryss, men mest var jag ute för att bättra på min totala decemberlista. När jag steg in i vindskyddet var vi tre stycken som ivrigt spanade och det kändes skönt att inte vara själv. Det där med att vara själv hade liksom inte gått även om det var vad man själv ville. Som mest tror jag vi var 15 stycken som trängdes. Folk fick sitta framför dem som stod så att alla skulle få plats och kunna se någorlunda. Jag hade ståplats och jag kan villigt erkänna att jag var helt död i min rygg när jag kom hem efter sex timmar. Vad fick jag då se och hur gick det med min lilla önskedröm? Mycket bra faktiskt. Decemberkryssen rullade in och det blev 13 nya. Det blev ett nytt årskryss med en bredstjärtad labb och det blev faktiskt ett även ett nytt livkryss även om det var på håret. Helt plötsligt ropar någon i vindskyddet att en liten helsvart fågel kommer 800 meter ut och går mot syd. Jag hittar den inte!! Den artbestämdes till klykstjärtad stormsvala och hur jag än letade lyckades jag inte få in den i kikaren. Fler och fler ropade glatt att dom såg den. INTE JAG. Paniken började komma krypande och jag lyckades på något sätt att missa och så försvann den.
FY Fan. Jag var som ett litet åskmoln som undvek ögonkontakt och stod och surade. Det var ju bättre att den inte kommit alls än att det bara var jag som missade den. Den enda i vindskyddet som inte sett den tidigare. Men min sura min blev till en glad. För det kom faktiskt en stormsvala till och denna gången fick jag in den. Whoohoo Man kan lätt säga att detta var välspenderad flextid.


Bredstjärtad Labb

Labben igen

Klykstjärtad Stormsvala

Storlabb

HavssulaSjöorre

Skärsnäppa

Inga kommentarer: