söndag 25 augusti 2019

Roadtrip 2019 Del 7 Skåne osv...

Resan gick vidare till Stenshuvuds nationalpark och sen till Smygehuk och Sveriges sydligaste udde. Det var ball att ha varit längst upp i norr och längst ner i söder på samma resa. Efter detta så stannade vi för natten vid Vombsjön. På morgonen blev det fågelskådande och bad, innan vi åkte bort till Dalby söderskog som är Europas minsta nationalpark. Den var verkligen pluttig och det gick fort att gå runt hela parken. Eftersom vi var klara tidigt så åkte vi vidare ner till Falsterbo och kollade lite mer fåglar och tittade på fyren. Vi övernattade vår sista natt på denna resan i Vomb igen. Det är ett bra ställe att stå på tycker jag. 
Igår på förmiddagen begav vi oss mot hemmet igen efter tre veckor på resande fot. Det blev bara ett litet stopp på vägen för att överaska en kompis som fyllde 40 år. Grattis igen Thomas! Jag märkte tydligt att jag i stort sätt bara umgåtts med en hund i tre veckor och att min sociala kompetens var ganska ringrostig. Fast någon måste ju vara den asociala snubben med hund och det kan ju lika gärna vara jag. Efter detta så var vårt nästa stopp Göteborg och hemmet.

Vi har rest i 636 mil i tre länder. Sett 136 olika sorters fågel. Fått många underbara bad och fantastiska naturupplevelser. Vi har promenerat  många mil i naturreservat och i 10 av Sveriges nationalparker. Det har varit väldigt mysigt att bo i husbilen och allt har faktiskt fungerat som det skulle. För att använda ett av mina favoritord, en fantastisk resa som har varit kul att få dela med mig av.


Stranden i Ravlunda


Sandödla

Ännu en soluppgång

Vi hittade denna lurviga kompis ute på fältet

Stenshuvuds Nationalpark

Känns nästan som man är i djungeln

Olika nyanser av grönt. Träd är verkligen fina att titta på

Ravlunda skjutfält från Stenshuvuds nationalpark

Ljungäng

Stenshuvuds lilla fyr

Mindre hackspett

Smygehuk

Sveriges sydligaste udde


Dalby Söderskogs nationalpark

Mycket döda träd fanns det


Vomb

Mysigt när dom får hänga tillsammans mor och son

Några av dom 12 ägretthägrarna som jag fick se på morgonpromenaden

Mycket dagg i spindlarnas nät

Fluga 


Inga kommentarer: