söndag 23 augusti 2020

Roadtrip både ner och upp.

Sista dagen på semestern innebär alltid en stor sorg. På något sätt är jag aldrig färdig med min ledighet mentalt, även om jag måste tillbaka till jobbet. Vet inte om det är extra mycket så i år för att sommaren har känts så kort. Juli var ju mer som en höstmånad än som sommar. Men men, det är ju så livet är för dom flesta skulle jag tro. 
Det har i alla fall varit väldigt trevligt att få åka runt i Sverige med Stina och Enya, Vår plan var att åka runt med husbilen och hälsa på vänner och familj. Vi startade med en vecka i Skåne där vi gjorde lite utflykter, bland annat till tomaternas hus som har blivit lite av en tradition. Efter Skåne körde vi till Järna för en övernattning och för att kolla runt lite. Vi hittade en bra ifredställe att stå på med husbilen som var promenadavstånd till vattnet. Sen stannade vi några dagar i Stockholm. Det blev mycket badande, ett besök på skansen och en tur runt stan för att titta på några kyrkogårdar.  När vi fortsatte vår resa norrut så stannade vi en natt i Färnebofjärdens nationalpark, innan vårt nästa inplanerade stopp som var Falun. Resan fortsatte vidare till Skattungbyn där vi övernattade vid en liten skogstjärn. Sista stoppet på resan blev Torsby. 
Ett verkligen stort tack till alla som tagit emot oss och sett till att vi har fått massa god mat.

Efter att ha tagit en liten paus i Göteborg så packade jag med mig tält och hund i husbilen och åkte ner till Ravlunda, för andra gången denna semestern.

En härligt lite avsides plats att övernatta på i Järna

Familjen

Sorgmantel

Färnebofjärdens nationalpark

Mink


Igelkott

Vid regnbågens slut finns alltid en skatt eller en husbil

Solen går upp över Enya och Stångtjärn
Bästa övernattningsplatsen utanför Skattungbyn

Enya väntar in mig i Långtjärn naturreservat

Skattungbyn

Morgon i Torsby
Övre Fryken tidigt på morgonen

En perfekt tältplats med utsikt

Vad glor ni på?

Havängsdösen
Enya har grävt sig en grop. Där ligger hon snällt och väntar medan jag badar

Sandsjöbacka naturreservat

Inga kommentarer: