söndag 7 april 2013

Palmhuset...

Igår morse åkte jag för andra gången på en vecka ner till Getterön...Fast denna gången var jag där strax efter sju vilket resulterade i att jag hade stället helt för mig själv....Woohooo

Det blev lite nya årskryss och ett helt nytt kryss med Dvärgmåsen som har hittat dit...Det tog en stund att hitta den bland ca 300 Skrattmåsar, speciellt när dom är ganska lika...

Jag stannade till vid Tjolöholm på hemvägen, men där var det väldigt slött med fåglar...Fick i alla fall både se och höra en konsert av en Sävsparv... 

Lite kärlek på morgonen...

Skärfläckorna...

Sävsparven  sjunger...
Förmiddagen i dag spenderade jag vid Torslandaviken...Det var väldigt blåsigt men skönt att ta sig en långpromenad...Tornfalken ryttlade i vinden precis över mig vilket alltid är lika mäktigt...Vilken kontroll den har att den kan hålla sig på exakt samma plats med så väldigt små rörelser...

Eter detta möte, mötte jag upp Stina i stan för ett besök i Palmhuset...
Själva växthuset är ju väldigt vackert, men det är ju också det bästa man kan säga om stället....Insidan känns mer som ett amatörmässigt försök att efterlikna Botaniskas växthus..Lite trist...Vet inte om det har med pengar eller kunskap att göra,  men det finns mycket mer att önska...Nu är det ju inte så dåligt att man inte kan gå dit...Det är ju alltid kul med växter och dom har en hel del fint också...


Ryttlande Tornfalk...

Salskrake...
Inga kommentarer: