söndag 20 juli 2014

Sibirisk Tundrapipare...

I torsdags så bokade jag in mig på ett vandrarhem i Hököpinge utanför falsterbo...Min tanke var att dra ner till Skåne och skåda lite fågel...Men på fredagen fick jag den briljanta idén att ta vägen om Ottenby på Öland för att få in Sibirisk tundrapipare...Det skulle ju kunna varit på vägen, fast ändå inte om någon förstår vad jag menar..
Sagt och gjort 04.30 på lördags morgon var jag på väg och 4 timmar och 40 minuter senare står jag och tittar på tundrapiparen..Jag fick ett andra kryss i Spovsnäppa fast bilderna blev inte riktigt som jag tänkt mig på grund av värmedaller... Efter ett misslyckat försök att hitta en höksångare på Ottenby gravfält gav jag mig av mot Skåne..Det blev ett stopp i Örtofta ( hittade inte rätt damm tyvärr) innan jag nådde fram till mitt vandrarhem 19.30 och åttiosex mil senare...Då var jag rejält utsvulten så det blev att köpa färdigmat på den lokala pizzerian i Vellinge..

I morse stod jag några timmar nere vid Nabben i Falsterbo och tittade i tuben och njöt av det fina vädret...Efter detta så letade jag upp rätt ställe i Örtofta och såg en del smått och gott innan jag åkte tillbaka hemåt...Två nya kryss, några års nya, runt 120 mil och vackert Svenskt sommar väder...Vad mer kan man önska av en helg...

Törnskata

Rödspov

Sibirisk tundrapipare

Ormvråk

Gravand

Inga kommentarer: