onsdag 6 januari 2016

Trettondagen...

Man firar Trettonsdagsafton till minne av den dagen då de tre vise männen kom till Jesus i Betlehem för att ge Jesus sina gåvor. Men frågan är hur gör man det på ett riktigt sätt? Sitter man hemma med sin träkrubba och fingrar lite på dom vise männen och är glad för deras skull. Eller är man glad för Jesus skull? Fast han var ju så liten och kan omöjligt ha haft något minne av deras besök. Jag har aldrig riktigt fattat vad man borde göra. Nuförtiden känns det som ledigheten i sig är det man firar och då kanske man skall göra något som man själv blir glad av. Det borde de tre vise ha gillat. Hoppas jag i alla fall.

Jag var i alla fall ute och fyllde på min årslista trotts att  det var svinkallt. Här på rätt sida Sverige har vi haft -14 grader i dag. Jag fick till och med rimfrost i skägget i morse när jag var ute och tittade på fjällvråk. Efter att jag varit hemma och värmt mig lite åkte jag in till city och kollade in matflotten som ligger i Stockholm ström.
Det var full aktivitet på fåglarna i det kalla vattnet och jag fick se sångsvan, knölsvan, vigg, knipa, sothöna, bergand, kanadagås och mandarinand. Även om den sistnämnda inte räknas på listan så är den väldigt vacker och känns nästan lite overklig.


Fjälvråk 

Sugen nötskrika

Som får sin gobit

Sångsvan

Bergand

Kaos när alla gräsänder vill äta på samma gång

Mandarinand

Inga kommentarer: