söndag 29 juli 2018

Snöfink och alpjärnsparv...

En ny dag i Pyrenéerna och ett nytt utflyktsmål. Denna gången körde vi samma väg som cyklisterna cyklade i Tour de France. Den etappen som vi såg på och som gick till toppen Col du Tourmalet, det är bergsetappens högsta punkt på 2115 meters höjd. Även idag som varje dag hittills var det väldans massa cyklister ute och trampade. Att så många kan tycka det är så kul att kämpa sig upp i bergen. Jag fattar inte att de orkar. Jag är djupt imponerad! 
Det fanns ett litet cafe där uppe som vi fikade på. Tror aldrig att jag haft en sådan utsikt till kaffet, för tillskillnad från igår så var det väldigt klart väder och man såg flera mil bort. Efter fikat gav jag mig ut och fågelskådade lite. Det är faktiskt mycket svårare än jag trott att få se dom arterna jag hoppats på. I dag blev det iaf två livskryss med alpjärnsparv och snöfink. Det kändes bra. Tillbaka i Lourdes gick jag och tittade på kyrkogården som låg i närområdet. Jag gillar Franska kyrkogårdar. Det är en skön blandning mellan förfallet och välskött vilket är väldigt härligt och vackert.

Vägen upp för berget

Col Du Tourmalet

Vägen ner

Alpjärnsparv

Stenskvätta

Gamgänget

Succulenter på bergskanten

Promenadvägen

Samma promenadväg fast längre ned, Man ser tunneln öppningen en bit upp.

Snöfink

Observatorium som man kan besöka om man vill betala 400:-


Kyrkogården i LourdesInga kommentarer: