måndag 4 augusti 2014

Skåne veckan igen...

Förra veckan var den obligatoriska Skåne veckan i Magnarp, med Anders, Signe, Doris, Karin och såklart Stina ...Precis som förra året var den underbar...Vi badade varje dag och åkte på utflykt till både Hallands Väderö, Hovs hallar och Helsingör...Solen sken på oss den största delen av tiden och jag såg en skräntärna vid stranden ( kryss )...Precis som förra året var det väldigt vemodigt att lämna vandrarhemmet och vår kära familj, men alla skulle ju vidare på sina håll på lördag förmiddagen...

Jag och Stina åkte först till Ravlunda skjutfält lite norr om Kivik för att titta efter fältpiplärka...Tanken från början var att tälta för att vi skulle vara säkra på att få se den...Nu behövde vi inte det för två stycken visade sig efter bara tjugo minuter, kryss..Så nu kunde vi åka hemåt för att försöka få se en annan spännande fågel....Dom har nämligen haft en silkeshäger utanför Frillesås sen den 28/7 vilket har stört mig hela veckan...Det hade känts segt att åka iväg från gänget och nästan åka hem, samtidigt ville jag så gärna se den...
När vi några timmar senare kom till Löftaåns mynning stod den där och väntade på oss...Det kändes riktigt bra att få kryssa den som tredje häger i år...Nu är det bara ägretthägern kvar och det borde jag få inom kort...

Det har varit en toppenvecka och vi har haft det väldigt mysigt och jag känner mig nöjd med mina tre nya kryss... 


Fisktärna matar sin unge

Spillkråka

Hovs hallar

En utmaning?

Fältpiplärka

Kärlek

Silkeshäger

Silkeshägern med dom tydligt gula fötterna

Inga kommentarer: