tisdag 15 november 2016

Big Five osv...

Nu sitter jag på flygplatsen i Istanbul och väntar på att få komma hem till Sverige igen. Dom sista dagarna i kruger park har varit helt fantastiska. Jag vet att jag använt ordet fantastiskt flera gånger tidigare, men det går inte att beskriva det på något annat sett. Att få se och komma nära så mycket olika vilda djur och fåglar är för en naturälskare som mig, så nära paradiset man kan komma. 
Vädret har varit väldigt gynnsamt  för fågelskådande och för mitt eget välbefinnande. Lite mulet och runt tjugo grader. En dag hade vi över tretti grader och då blev både djur, fåglar och vi människor lite sega av värmen. Vid denna tiden är det  försommar i Sydafrika, vilket har inneburit åska på kvällarna. Det är ganska härligt att sitta i sin lilla stuga och och bevittna skådespelet  på himlen. Både vackert och lite läskigt på samma gång. Det var förvånande många djur som hade fått ungar, vilket är väldigt gosigt att få uppleva. Att få se en liten elefantunge utforska den stora världen med med sin snabel får verkligen hjärtat att bli varmt av kärlek.

Det kändes ganska vemodigt att ta farväl av gänget som jag hängt med i två veckor. Vi har haft  det så väldans kul tillsammans och det är med värme som jag kommer minnas dom. Men man vet ju aldrig, vi kanske ses igen på någon annan resa.
Guiderna Ethan och Seth som har tagit hand om oss har varit helt enastående duktiga. Att kunna  köra bil på en skumpande väg och ändå upptäcka en liten brun fågel i en buske är inte illa. Samt att känna igen och kunna härma så många olika fåglars sång är för mig mycket imponerande. 
När jag kommer hem väntar en del jobb med att gå igenom dom flera tusen bilder jag tagit, vilket skall bli riktigt kul. Jag måste även räkna alla fåglar jag sett. Har i skrivande stund faktiskt ingen aning hur många det blev.

Med andra ord så kommer jag återkomma med en sammanfattning så snart den är klar. Jag vill också passa på att tacka för alla trevliga kommentarer från er där hemma. Det är kul att ni vill följa mitt lilla äventyr.

Black-Collared Barbet

Southern Red-Billed Hornbill

Lejon

Giant Kingfisher

Black Mamba

Puff-Adder

Leopard

Vit noshörning

Elefant

Vårtsvin

Vanlig zebra

Flodhäst

Elefanter med sina ungar

Southern Bald Ibis

Giraff

Vild hund

Greater Kudu

Buffel

Pearl-Spotted Owlet

Hyena

Giraff med en Red-Billed Oxpecker

GepardBlack-Backed Jackal

Knysna Turaco

Inga kommentarer: