söndag 2 juli 2017

Sköna spindlar...

Jag har varit ganska dålig på att skåda fågel i år. Jag har försökt att komma ut i markerna så ofta tillfällen ges men det har varit ganska dålig utdelning.  En Orientvadarsvala utanför Kalmar är årets enda nya art. Det var i och för sig ett kul kryss, eftersom det bara var blott andra gången den visat sig här i Sverige. En annan anledning till att det inte blir så mycket kryss är faktiskt att det inte känns lika viktigt längre att få en lång krysslista. Det är fortfarande väldigt kul att skåda fågel men på ett mer lugnt och avslappnat sätt. Dom nya kryssen kommer när dom kommer.

Orientvadarsvala


Vi bor i Göteborg igen om någon skulle ha missat det. 
Den största anledningen till att vi är tillbaka är att jag inte trivdes speciellt bra på jobbet i Tyresö eller i området vi bodde. Jag kan dock sakna vissa saker med Stockholm. Dels några naturområden som jag verkligen gillade. Min sittplats på Söderstadion och att följa Hammarby på plats med Anders. Och självklart alla medlemmarna i familjerna Ekström, Bothèn och Borèn. Det typiska är att svärfar Peter har börjat skåda fågel. Det är ju betydligt svårare att göra det tillsammans när man bor lite långt ifrån varandra.


För ett tag sedan skaffade jag mig ett makroobjektiv. Snacka om att en helt ny värd öppnade sig. Speciellt förtjust är jag i flugor och spindlar som jag försöker fota så fort jag kommer åt. Dock har jag inte börjat kryssa dom. 

Vår vovve EnyaInga kommentarer: