fredag 27 juli 2018

Tour de France...

Bilresan från Bordeaux till Lourdes var väldigt härlig. Väl framme kunde vi inte ta oss till vårt hotell för halva staden var avspärrad pga Tour de France. Nu hade vi ändå planerat att åka till Argelés-Gazost för att titta på dom cyklande, vi kom bara fram lite tidigare än planerat. Fast innan det blev det, ett snabb stopp på en parkering för att skåda resans första gam, en gåsgam närmare bestämt.
Väl på plats i skuggan med bra sikt på vägen cyklisterna skull komma och efter flera timmars väntan startade cirkus Tour de France. Först kom en massa reklambilar den ena mer fantastisk än den andra och började kasta ut grejer till publiken. Det var allt från magneter, snask, vatten till kepsar. Folk blev helt till sig över detta gratis skräp. Själv behöll jag bara en keps. Efter ytterligare lite väntan kom cyklisterna i en rasande fart. Väldigt häftig upplevelse att få se denna  tävling på plats i Pyreneérna. 

Väl tillbaka i Lourdes gjorde vi oss hemmastadda på vårt hotell, som ligger mitt i pilgrimsstråket. Vi åt en god sydindisk middag och sen promenerade vi ner till Sanctuaries Notre-Dame de Lourdes och kollade läget. Kyrkan och hela området kändes lite som ett Disneyland för kristna. Självklart så gillade jag det.

Gåsgam

Argelés-Gazost

Reklam bilar


Dom första cyklisterna på dagens etapp

Fler cyklister

Utsikten från vår balkong

Boulevard de la grotte

Sanctuaire Basiliques

Château fort musée Pyrénéen

Inga kommentarer: