torsdag 2 augusti 2018

Döden på berget...

Jag började gårdagen med att åka till Gavarnie för att kunna lämna tillbaka mobiltelefonen som glömdes i min bil. Vid vandrarhemmet hittade jag en kille som kände ägaren, så han fick ta den. När jag ändå var här tänkte jag skåda lite. När jag står med min tubkikare och kollar läget stannar en husbil till. Ut kommer mobiltelefonens ägare som varit på berget och letat efter den. Caroline hette hon visst. Hon blev väldigt glad att jag gjort mig besväret att köra en timme för att lämna den. Det slutade med att jag har någonstans att bo om jag skulle vilja åka till Ibiza. Woohoo. En bit upp på berget hade en ko oturligt nog gått och dött under natten. Men som man säger den enes död är den andres bröd. Det var 44 gamar på plats runt kadavret och fler svävade runt på himlen. Dom förde ett väldigt oväsen och slogs så fjädrarna rök. Det händer ju inte varje dag att man får bevittna något sådant.
På eftermiddagen åkte jag och Stina på en lite utflykt och fikade uppe i bergen. Efter kaffet sprang jag runt och kollade i kikaren och Stina satt och målade. Väldigt härligt och mysigt.

Övergivet badhus

Apollofjäril

Gamarna sitter på köStörst går först

Bråk om vem som skall äta först

Stina sitter och målar

Lourdes

Dom har ett eget litet tåg

Jag gillar det iaf

Massa folk var med i någon typ av vandring runt området.

Inga kommentarer: