fredag 11 januari 2013

Kattuggla och Tornfalkar...

Jag tog min frukostrast vid Välen i hopp om att få se Kattugglan...
När jag kom till dess vanliga stubbe retade jag istället upp en ekorre...Ugglan hade för dagen flyttat upp i en gran, där den satt och lekte sova räv med mig...När jag flyttade mig till andra sidan trädet så vreds huvudet efter mig med nästan stängda ögon...Det är till att ha stenkoll...

Detta underbara möte kunde jag ju bara inte ha för mig själv...Det måste ju delas med min kära Stina...Sagt och gjort, det fick bli ett andra besök efter jobbet när hon kunde vara med...

En mycket irriterad ekorre...

Kattuggla...


Det blev också en koll på matningen vid Smithska udden...Det var fullt ös på småfåglarna tills plötsligt alla flydde i vild panik...Vi sökte av himlen och såg först ingenting, men sen dök det upp två Tornfalkar som ryttlade och letade byten...

Det måste vara nervöst att vara en liten fågel när så många vill äta upp en... Att dom ser rovfåglarna på så väldigt långt håll är ganska fascinerande...Med tanke på att vi måste ha kikare för att uppfatta vad det är dom ser...Där ser man att äta i flock har en stor fördel...Det är alltid någon som verkar sitta på vakt...

Rödhake...

Tornfalk...Inga kommentarer: