söndag 13 januari 2013

Kungsfiskare och Varfågel...

I dag blev det två nya kryss på listan...

Vi åkte i väg till Brandkärr för att se på Kungsfiskare...
Framme på plats fick vi höra att två fågelskådare hade skrämt i väg den, dom hade varit på fel sida älven...Då blir man trött...Men efter lite väntande kom den tillbaka...Den satt på sin gren och fiskade och levde livet...Vi var nöjda även om vi sett Kungsfiskare innan i Indien och på Sri Lanka... Fast då räknas det ju inte på Sverige listan och det vill man ju...

Jag släppte av Stina som var lite febrig och körde till Torslandaviken...
Där var det is på alla dammarna så det var typ tomt på fågel... Det var bara ett par sångsvanar som halkade omkring...På vägen hem fick jag se en Varfågel på en av lyktstolparna... Den lyfte snabbt och flög iväg till ett träd...Som jag har jagat den rackaren...Den var mycket större än jag föreställt mig och ganska skygg.. Jag parkerade snabbt bilen och försökte smyga närmare, men det ville den inte utan försvann...

Gråtrutar...

Storskrake...

Kungsfiskare...

Den dyker efter fisk...

Sångsvan...

Varfågel...

Inga kommentarer: