torsdag 8 augusti 2013

Svart Stork och lite insekter...

Efter det att Skåneresans skådande fick min krysslista att passera tvåhundra sträcket så blir naturligt vis 300 det stora målet....
För att komma lite närmare detta mål så flexade jag ut i dag vid frukost och åkte till Hornborgarsjön... Min förhoppning var att få se dom två Svarta storkarna som har hängt där i två dagar...

Eftersom sommaren verkar ha stannat kvar i Skåne där solen nästan alltid skiner så var det riktigt regnoväder hela vägen upp och även över sjön... Vilket som tyvärr inte bådade så gott då sikten försämras ganska markant...

Nu stod dom ändå där och tryckte med ryggarna mot mig och några andra tappra...Enligt den skönt halvdöva pensionären som stod jämte mig och småpratade så hade dom stått precis lika dant sen klockan sex i morse...

Kändes väl inte så där riktigt bra att bara se en svart rygg på avstånd, så jag hängde kvar en stund och hoppades på turen...
Ett klart lyckat drag, för båda två kom igång vände sig efter en stund och visade upp sig...Sen fick jag till och med bevittna en kortare flygtur längre ut i sjön där dom spatserade runt och letade mat...
Det blev tyvärr inga bra bilder pga vädret och det dåliga ljuset men det var en häftig upplevelse...

När man inte skådar fåglar och Stina är på dansträning kan man ju alltid vara ute och titta på andra djur och insekter...Det har jag varit i både tisdags och i onsdags med lite blandar resultat...

Visste man inte bättre skulle man kunna tro att det där med naturen är lite min grej...

En flygande Svart Stork...

Mindre Korsnäbb mumsat i sig lärk kotte...

Rådjurs hind

Bock

Räven raskar över ängen

Nyfiken var den också

Inga kommentarer: