lördag 18 januari 2014

Ringmärkning i Slottsskogen...

Nu när Stina har åkt i förväg till Indien har motivationen att skåda inte varit på topp...
Det har känts som en mycket bättre idé att sitta hemma och längta efter henne och tycka synd om mig själv....Ett tag så var jag helt övertygad om att det var mest synd om mig i hela världen...Men på något sätt förstod jag att så var det nog ändå inte, även om självömkan är en väldigt trevlig sysselsättning...

Fast å andra sidan har jag förberett mig för när jag ska åka efter...Först bokade jag om min flygbiljett så jag åker nio dagar tidigare än det först var bestämt...Woohoo...Sen har jag har försökt att läsa på och lära mig att identifiera så många fågelarter som möjligt i dom områdena vi skall befinna oss i...Det är inte det lättaste eftersom man bör kunna dom på engelska också...

Men i dag kändes det på tiden att jag tog mig i kragen och gav mig ut en sväng...Det fick bli en promenad till Slottsskogen och Azaleadalens matning...Där träffade jag naturstig som skulle ringmärka dom fåglar som flög in i nätet han satte upp...Klart jag stannade och var med på det...

Vi fick Grönsiska, Grönfink, Nötväcka, Talgoxe och 3 Blåmesar i nätet...Det är spännande att se hur olika dom är i humöret när dom blir fångade...Vissa skriker för full hals (Talgoxen) , andra biter så mycket dom kan (Blåmes) medan resten är ganska lugna och medgörliga...

På dom tre timmarna jag var ute och gick såg jag 24 olika arter, vilket är ganska bra tycker jag...


Grönsiska

Grönfink

Rödhake
Entita

Ringduva

Domherre

Bändelkorsnäbb

Inga kommentarer: