lördag 12 april 2014

Nålen i höstacken...

Idag var det dags för den årliga utflykten till Hornborgarsjön och trandansen...Som vanligt missade jag den stora dansen och nöjde mig med lite småhoppande...Fast det var det fler än jag som gjorde, för det var ganska mycket folk i omlopp...Det som lockade mest i dag var en Amerikansk kricka som eventuellt gömde sig i en flock på ca 500 vanliga krickor...Snacka om nålen i höstacken...Jag stod i över två timmar och letade i den kalla vinden, men ingen jänkare fanns att se... Fast jag såg Spetsbergsgås igen så nu är det bevisat...När man väl sett den en gång så är det inte så svårt att få se dom igen...Jag skulle väldigt gärna vilja veta varför det är så???

På andra sidan sjön såg jag Gråhakedopping från gömsle och fick faktiskt en hel del riktigt bra bilder på den...Så fotomässigt var det en riktigt bra dag även om det var fruktansvärt kallt...
Tofsvipan skyddar sitt revir

Grå häger

Spetsbergsgås

Tre tranor

Snyggt synkade Knölsvanar

Gråhakedopping


Inga kommentarer: