tisdag 2 juni 2015

Rosenfink och vaktel...

Det har varit fullt upp på landet det sista med min mossträdgård...Den är inte riktigt klar än men det börjar arta sig.. I helgen fick jag plantera födelsedagsträdet som jag fick av Stina... Det blev en gyllenlönn som jag tycker är ett av dom vackraste träden...Hur kul det än är att pyssla och skapa i trädgården får man ändå försöka klämma in lite fågelskådning också ibland...I fredags när vi var på landet och hade semester var jag uppe i ottan och letade rosenfink...Vid en bro ungefär en kvart från vårt hus har folk sett den tidigare så dit åkte Isa och jag...Där fanns det mycket riktigt två hanar som satt och sjöng mot varandra...Lite skygga var dom dessvärre, men väldigt trevligt att se och lyssna på...

I trädgården är det fullt ös på småfåglarna...Talgoxen har ungar i holken på gäststugan och varje gång man går förbi så tigger ungarna efter mat...Vi har också två hanar av svartvit flugsnappare som vill bilda familjer men det verkar inte vara på gång riktigt än...Dom kollar i alla fall in dom lediga holkarna och sjunger för full hals...

I går kväll var jag ute och lyssnade på nattsjungande fåglar...Det var främst vaktel som jag var väldigt sugen att få höra för det skulle bli ett nytt kryss... klocka 23,05 fick jag in den ute i Säve och när jag ändå var i farten så stannade jag till på hemvägen och års lyssnade och kryssade gräshoppssångare...För er som funderar på hur det funkar med att kryssa något man inte sett utan bara hört, så går det hur bra som helst...Så länge man kan identifiera fågeln på lätet så är det lika bra id som synen är..


Rosenfink

Och en till

Svartvit flugsnappare

Kollar om holken duger

Min fina gyllenlönn som jag fick i födelsedagspresent av Stina

Mossträdgården börjar ta form

Inga kommentarer: