söndag 8 maj 2016

Skogens konung...

Då var det dags igen att börja blogga. Kanske är min lite hemligare fas över för den här gången.
Det har blivit två nya kryss sen jag bloggade sist. Först ut var en Amerikansk kricka, den åttonde april några mil utanför Uppsala. Några veckor senare åkte jag till sjön Fysingen och lyssnade på vassångare. Den lyckades jag också få se några dagar senare vid Hjälstaviken. 

Nu till det mera dagsfärska. Vi kom precis hem från landet jag och Stina där vi har haft några underbara dagar. Jag lyckades såklart nästan skrämma livet ur en grävlig vid huset när jag skulle ut för att kissa. Nu fick den igen för när den skrämde mig förra året. På dagarna har vi mest fixat i trädgården och smygtittat på forsärlans bo i en av våra stegar på baksidan huset. Sju små duniga ungar har dom fått som tigger för fullt. Det blir inte en lugn stund för föräldrarna. Två av kvällarna har vi varit ute på djursafari med bilen och båda gångerna har vi lyckats se älg. Inte bara en utan tre stycken. Vilka stora och majestätiska djur dom är. Vi fick också se massa rådjur och morkulla. En helt klart händelserik helg med massa skön djur möten.
Vassångare

Ett av skogskyrkogårdens rådjur

Räv

Svartvit flugsnappare

Skymning

Forsärlans ungar

Skogens konung

Morkulla

Älg igen

Förbiflytande orre 

Spelflygande enkelbeckasin

Gulsparv

Stinas kopparorm

Sävsångare


Inga kommentarer: