söndag 22 maj 2016

Duvhökar...

För några timmar sedan lyckades jag att hitta ett stort fågelbo som tillhör ett duvhöks par. För att störa så lite som möjligt så smög jag fram och satte mig på marken. Med kameran på stativet hängde jag min jacka över mig och väntade. Efter en stund så kom en av dom med ett nyfångat byte till ungarna. Det skall bli kul att få följa den lilla familjen och få se vad som händer i boet. Förhoppningsvis även få en skymt av ungarna när dom växt till sig såpass mycket att dom tittar ut. Tack vare ett tips jag fått genom Stina fick jag stor hjälp på vägen. Utan det fanns det inte en chans att jag skulle lyckats hitta rätt. 

Fick även se pungmes i dag vid Ågesta. Det händer visst inte så ofta att den kommer dit så det var ganska bra med folk som stod och spanade efter den. Efter att ha väntat i en timme och tjugo minuter så visade den sig plötsligt. Typ två minuter var den synlig innan den försvann igen. Så med rosenfinken jag såg i fredags så börjar det se ganska bra ut på årslistan.

Duvhök


Rosenfink

Törnskator

Dunboll som skall bli en kanadagås

Inga kommentarer: