tisdag 18 oktober 2016

Öland levererar...

Det blev en helg att minnas länge för alla skådare på Öland. Först larmades en Taigablåstjärt ut. Sen smällde det till ordentligt med ett larm på Azurmes ,som följdes av ett på Sibirisk järnsparv. Dessa arter hade jag inte i min vildaste fantasi hoppas på att få se. Men nu fick jag helt plötsligt en chans att göra det. Självklart tog jag den. Eftersom hela Öland var invaderat av sökande fågelskådare så hittades det även Kungsfågelsångare och Brunsångare, som jag också saknade på min lista. Fem nya kryss på en och samma helg. Helt underbart kul! Det kommer nog inte hända igen den närmsta tiden misstänker jag. 
Det var faktiskt fåglar överallt, dom sökte till och med skydd runt människorna mot den hårda östliga vinden. Man var tvungen att titta vad man satte fötterna för att inte trampa på någon liten kungsfågel.
Med denna fantastiska helg bakom mig börjar nedräkningen för nästa stora fågelupplevelse. Vid månadsskiftet åker jag till Sydafrika för att i två veckor bara skåda fågel. Det är en av mina drömresor och det känns väldigt pirrigt och spännande.


Azurmes

Taigablåstjärt

Sibirisk järnsparv  lockar folk

Sibirisk järnsparv

Kungsfågelsångare

Brunsångare

Skator gillar att retas

Hökugglan tar för sig av dom många kungsfåglarna

Dvärgsparv

Domherre

Ägretthägrar


Även om det inte är någon fågel, så flyger denna älgen i alla fall över taggtråden på en åker precis utanför vårt landställe. Jag hoppas och håller tummarna att den överlevde älgjakten.


Älg

Inga kommentarer: