söndag 18 februari 2018

Större skrikörn och trädgårdsträdkrypare...

I fredags var jag i Skåne igen. Denna gången för att få in Större skrikörn och lite månadskryss. Att det var snökaos på vägarna, så att jag fick ligga i 90 bakom en långtradare ner till Båstad är sånt som händer. Första fågeln jag stannade för var hornuggla i Kattarp. Efter den fick jag in trädgårdsträdkrypare. Det var andra gången jag såg den men första gången som jag fick bra bilder på den. Sen var det vit stork som gällde. Det var flera stycken som hade börjat fixa med sina bon. Dom är så mysiga när dom hälsar på varandra och trummar med näbbarna. När jag kom till Svedala fick jag även en snabb glimt av den större skrikörnen som är stationär i området. Nytt livskryss. Tyvärr var den skygg och försvann väldigt snabbt. Jag prioriterade att titta på den i tubkikaren och hann tyvärr inte få någon bild på den. Men det fixar jag nästa gång.

Det har varit ett bra år än så länge med tre nya livskryss bara i Februari. Riktigt häftigt. Hoppas det fortsätter så här, då kommer jag upp till mitt 400 kryss inom en överskådlig framtid. Eller hur...

Hornuggla

Trädgårdsträdkrypare


Vit storkInga kommentarer: