söndag 11 februari 2018

Bergtaigasångare och annat kul...

Hela veckan hade jag gått och väntat på lördag så att jag skulle få åka på min Skåne tripp. Chansen fanns att jag skulle få två livskryss och det skulle ju sitta bra så här tidigt in på det nya året. Först rödhuvad dykand i Simrishamn och sen en bergtaigasångare i Abbekås. 
Jag åkte från Göteborg 04:20 och bestämde att första stoppet skulle vara Simrishamn. Strax efter åtta var jag framme och fick då veta att dykanden flög därifrån några minuter tidigare. Min första känsla var att kasta tubkikaren i marken, börja gråta, därefter sluta skåda fågel och åka hem. Men jag har hört att man inte ska och kan leva ut precis allt det man känner när man känner det, så jag åkte mot Abbekås istället. 
Där hade jag betydligt större tur och bergtaigasångaren visade snällt upp sig. Samtidigt som jag stod och försökte fota den snabba lilla fågeln kommer ett larm. Dykanden var tillbaka i Simrishamn. Det var bara att hoppa in i bilen och köra en timme tillbaka igen. Denna gången var den dock kvar när jag kom fram vilket var väldigt skönt. Kryss nummer två och en helt annan sinnesstämning än tidigare på morgonen. Jag fick även se årets första svarta rödstjärt.  I och med att dykanden tog två timmar mer än beräknat så fick jag lite mindre tid än jag hade hoppats på. Så efter en sväng till Vombs ängar var det dags att röra sig mot hemmet. Sista fågelstoppet blev att årskryssa svartand i Torekov 15:58. 
När jag väl kom hem vid halv sju var jag ganska trött och sliten men väldigt nöjd. Två livskryss på en dag är helt fantastiskt. 

Jag har köpt ett nytt objektiv sen senast jag skrev. Ett Canon 500mm EF f4 IS II USM som jag är väldigt nöjd med. Så nu har jag lyckats få lite bättre bilder på större gulbenan som jag har varit och månadskryssat både i Januari och i Februari.


Bergtaigasångare

Rödhuvad dykand ( Hona )

Svart rödstjärt

Råka

Skogsmus tror jag.

Större gulbena

Tornfalk

Inga kommentarer: