tisdag 8 november 2016

Mount Sheba...

Vi åkte ut och skådade runt Dullstroom innan frukost och fick in både African Rail och Black Crake. Efter vi ätit så åkte vi ut i berg och gräslandskapet och skådade oss långsamt fram mot Mount Sheba. På vägen fick vi se vår första Secretarybird och den i svåra Wattled Crane. Den har dom inte haft på denna turen sedan 2013. 
Väl uppe vid Mount Sheba kom världens åskväder. Det blixtrade och smällde i några timmar så det blev inte så mycket skådning på kvälllen. Fast det gjorde inte så mycket eftersom jag hade en Knysna Turaco precis utanför min uteplats. Japp jag har en egen uteplats i min svit. Känns lite skumt att bo jättelyxigt när man är här för att skåda fågel. Men man får väl vad man förtjänar. Nu hoppas jag på sol imorgon så jag får ut mesta möjliga av denna vackra plats. 
Gänget letar fågel

Secretarybird

Utsikt

Mount Sheba

Knysna Turaco


Inga kommentarer: