torsdag 3 november 2016

Pelagic tour...

Denna dagen har varit den mest spännande hittills. När kom fram till båten som skulle ta oss ut på det öppna havet så visade det sig att den var väldigt liten. Jag hade tänkt mig en ganska stor båt med massa folk men icke. Här fick det bara plats åtta stycken plus kapten. Det hade också börjat blåsa på ganska bra under natten. Vi gav oss i väg ut och det var bra höga vågor för min smak, vilket fick båten att slå mellan vågorna så jag nästan fick blåmärke i min lilla beniga rumpa. Det var lite olika fåglar på vägen ut varav en albatross. Mitt ute på det gungande havet stannade vi fast det inte fanns en enda fågel inom synhåll. Vår kapten började släng i bitar av ganska illa luktande fiskar och inom några minuter så kom det fåglar från alla håll. Konstig att dom kan känna luten av fisk även när det blåser och dom är långt borta. Vi hade tre olika sorters albatross precis vi båten så kikare var helt onödigt. Verkligen häftigt och något jag drömt om att få se. Även flera andra nya arter kom varav två var hajar.. Dessvärre började sjösjukan komma smygande på mig och magen var inte riktigt min bästa vän, detta trots att jag åt sjösjuketablett innan vi åkte. Men som tur var så stannade det vid illa mående för mig för det blev dags att bege oss tillbaka mot land. På vägen mot land fick vi se knölval,delfin och pingvin. Dom som mått sämst ville inte skåda vidare på eftermiddagen så vi var bara några få som fortsatte på land.
Bara för att stoppa felaktiga rykten som tycks florera att jag skulle vara en badkruka, så kan jag berätta att jag har badat i poolen idag . Det var riktigt skönt.

Great Shearwather

Shy Albatross

White-Shinned Petrel


Black-Browed Albatross

Atlantic Yellow-Nosed Albatross

Hamnen med Cape fur Seal


Pied Crow



Inga kommentarer: