tisdag 1 november 2016

Kirstenbosch Botanic Garden...

Första dagen med fågelskådning har varit helt fantastisk, Vi började i den botaniska trädgården där vi fick se massa nya arter. Dom hade även ett par ugglor med små duniga ungar. Efter ett snabb stopp för att titta på en Cape Siskin så åkte vi till en liten sjö. Där såg vi inte bara fåglar utan även en landsköldpadda. Till lunch åt jag en vegetarisk wrap som var mycket smarrig. 
Eftermiddagen har vi tillbringat vid reningsverkets dammar där vi har tittat på vadare och sjöfågel. Vi lyckades också få se en Cape Grysbok. När vi nu på kvällen kryssat av dagens arter i vår lista så visade det sig att vi har sett 107 olika. Inte så dåligt jobbat på en dag. En sak som jag har lurat lite på innan jag åkte var hur det skall bli med maten. Det var helt i onödan har det visat sig. Jag har fått så väldans god mat och i kväll slog jag till med en stor bit efterrätts kaka. Den var en spännande blandning av cheesecake och chokladkaka och himmelskt god. Kommer antagligen tjockna till lite på dom här veckorna.  Men då blir lite extra gott att ta i för min älskade fru när jag kommer hem. 

Botaniska trädgården

Swee Waxbill

Orange-Brested Sunbird

Cape Sugarbird

Spotted Eagle-Owl

Bro i trädkronorna

Blacksmiht Lapwing

African Oystercatcher

Cape Grysbok

Kittlitz`s Plover

Strandfontein

Inga kommentarer: