lördag 21 augusti 2021

Norge 2021 Dag 14

Jag vaknar upp i bilen på morgonen och det är lite kyligt utanför täcket och helt mörkt. Jag har ingen aning om vad det kan vara för väder, eftersom jag sitter i en liten plåtlåda. Jag hasar ner från sängen och sätter på vatten och kryper tillbaka in under täcket med Enya bredvid. Vi brukar ligga och gosa till vattnet kokar och kannan visslar. Då hoppar jag upp och förbereder gröt, kaffe och hundfrukost. Medan allt detta står och drar sig tar jag på mig kläder och öppnar försiktigt upp dörren och tittar ut. Det är väl ungefär så här min morgonrutin ser ut när jag är på roadtrip. Denna morgonen var solen på väg upp och det låg lite dimma som ett täcke över sjön, väldigt vackert och lite trolskt. Det är sådant jag gillar med att vara ute på äventyr i naturen.

Efter en härlig morgonpromenad så åkte vi vidare mot mitt sista inplanerade stopp, stavkyrkan i Heddal. Den byggdes runt 1250 och är den största stavkyrkan i Norge med sina 29 meter upp i  luften. Eftersom det var den sista kyrkan på resan så passade jag på att gå in i den också. Dom är inte så utsmyckade som man kanske är van vid, men dom luktar väldigt gott.

Det börjar bli svårare att hitta bra ställen att stå för natten ju närmre dom stora städerna man är, men skam den som ger sig. Nu står jag vid vattnet precis utanför staden Steinberg, 4,5 mil från Oslo.


Inga kommentarer: